Lämpimään kesään alkukeitoksi sopii kylmä keitto. Netistä löysin
ohjeen tähän jugurttipohjaiseen keittoon, mutta muokkasin sitä hitusen.
Alkuperäisen ohjeen mukaan keitto tarjoillaan pienten, rapeaksi paistettujen
juustokuutioiden ja paahdettujen auringonkukansiementen kera, mutta keitto voi
olla hyvää rapeaksi paistettujen pienten leipäkuutioiden ja/tai pienten pekonisuikaleiden
kanssa. Ohjeen puolittaa helposti kahdelle. Tilli päämausteena on voimakas,
joten kannattaa vähän makustella ja panna sitä oman mieltymyksen mukaan.
Neljä annosta
800 g turkkilaista
jogurttia
2 pss pakasteherneitä
1–2 sitruunan
mehua
mustapippuria
muutama oksa
tilliä tai enemmän
0,5 tl suolaa (maun
mukaan enemmän)
Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittajalla tai
monitoimikoneessa tasaiseksi. Anna jäähtyä ja makujen tasaantua jääkaapissa. Tarjoile
jonkin rouskuvan kanssa, ks. johdanto.