tiistai 23. kesäkuuta 2020

Kylmä herne-jogurttikeitto


Lämpimään kesään alkukeitoksi sopii kylmä keitto. Netistä löysin ohjeen tähän jugurttipohjaiseen keittoon, mutta muokkasin sitä hitusen. Alkuperäisen ohjeen mukaan keitto tarjoillaan pienten, rapeaksi paistettujen juustokuutioiden ja paahdettujen auringonkukansiementen kera, mutta keitto voi olla hyvää rapeaksi paistettujen pienten leipäkuutioiden ja/tai pienten pekonisuikaleiden kanssa. Ohjeen puolittaa helposti kahdelle. Tilli päämausteena on voimakas, joten kannattaa vähän makustella ja panna sitä oman mieltymyksen mukaan.

 

Neljä annosta

800 g turkkilaista jogurttia

2 pss pakasteherneitä

1–2 sitruunan mehua

mustapippuria

muutama oksa tilliä tai enemmän

0,5 tl suolaa (maun mukaan enemmän)

 

Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittajalla tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Anna jäähtyä ja makujen tasaantua jääkaapissa. Tarjoile jonkin rouskuvan kanssa, ks. johdanto.