tiistai 26. tammikuuta 2016

Helppo broileri-riisivuoka

Tämä on perheemme broileriruokien klassikko, joka onnistuu vähemmänkin kokkausta harrastavilta. Erityisen hyvää vuoka on mustaherukkahyytelön kanssa.

4 broilerin koipi-reisipalaa

Marinadi:
½ sitruunan mehu
0,5 dl öljyä
0,5 dl soijakastiketta
1 tl musta- tai sitruunapippuria
2 tl paprikaa
1 tl currya

Vuokaan:
2 dl riisiä
5 dl kasvislientä (tai kanalientä)
1 purjo
1 paprika


Marinoi broilereita muutama tunti tai yön yli. Marinadi voi olla muukin kuin ohjeessa mainittu. Pane voideltuun uunivuokaan riisi, paprikapalat  ja purjoviipaleet. Kaada liemi päälle. Laita broilerit päällimmäiseksi. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti.