keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Kikherne-porkkanasalaatti

Hyvä lisukesalaatti esimerkiksi (uunissa) paistetulle broilerin rintafileelle/ohutleikkeelle. Paistoin porkkanapalat broilerien vierellä, porkkanat tarjosin  erikseen.


4 annosta

300 g porkkanoita
1 prk, noin 2.5 dl kypsiä kikherneitä
1 punasipuli ohuina viipaleina
2 isoa kourallista rucolaa
2 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
2 rkl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
100 g fetaa murusteltuna

Kastike
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1–2 tl juoksevaa hunajaa
1 tl harissatahnaa tai sambal oelek -chilisäilykettä
0,5 tl jauhettua korianteria
0,5 tl jauhettua juustokuminaa
suolaa

Kuori ja paloittele porkkanat. Paahda uunissa 225 asteessa noin 15 min tai keitä kattilassa kypsiksi. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää huuhdeltujen kikherneiden ja porkkanoiden joukkoon. Sekoita hyvin. Ripottele yrttisilppu ja fetamurut pinnalle.

Broilerinfileille ripottelin suolaa (1 tl/400 g lihaa), mustapippuria myllystä sekä curry- ja paprikajauhetta. Kypsyvät samaan tahtiin porkkanoiden kanssa.



Ohje on mukaelma jostakin joskus nappaamastani ohjeesta.