torstai 12. huhtikuuta 2018

Tillikastike kalalle



Että yksinkertainen voi olla hyvää! Viime aikoina olen tehnyt monta kertaa tällä joskus muinoin Hesarista talteen leikatulla ohjeella tillikastiketta ja kalaa, enkä vielä ole kyllästynyt. Vaihtelua tarjoiluun saa vaihtelemalla perunat täysjyväriisiin tai vaikka bulguriin. Samoin eri vihanneslisukkeella saa erilaista väriä ja makua annokseen. Perustana on kuitenkin uunissa kypsytetty soijalla maustettu vaalea kala, tai miksei kirjolohi tai lohi, ja kastike. Kalafileetä ruokailijaa kohti tarvitaan noin 150 g, yleensä käytän siikaa.



Neljälle
Uunikala:
n. 600 g kalafileetä (siika, kuha, kirjolohi, lohi tms.)
1 rkl soijakastiketta
Kastike:
2 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl vettä
1 kalaliemikuutio
1 tlk ranskankermaa
pippuria
1 dl tillisilppua






Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. (Laita tässä vaiheessa myös perunat tai riisi kiehumaan.) Laita kalafileet tai annospalat leivinpaperin päälle uunivuokaan. Voitele soijalla. Paista 10–15 minuuttia.

Kastiketta varten kaada kasariin viini ja vesi, murustele kalaliemikuutio joukkoon. Keitä, kunnes liemi on haihtunut noin puoleen. Sekoita mukaan ranskankerma ja keitä pari minuuttia. Mausta pippurilla (mustapippuria myllystä) ja tillillä.