maanantai 19. marraskuuta 2018

Kinuskikastike


Kinuskikastiketta karpaloiden päällä. Kuva: Tuula Leskinen

Kohmeiset karpalot ja kuuma kinuskikastike ovat klassikkoyhdistelmä. Suoretkeilyn antimena saimme mukaamme niin pienen määrän karpaloita, että katsoin parhaaksi jatkaa annosta vaniljajäätelöllä. Marjat olivat jääkaappikylmiä. Ihana kylmän ja kuuman sekä kirpeän ja makean yhdistelmä!

Tämä annos on kahdelle. Kastiketta voi tuunata lisäämällä siihen hieman vaniljasokeria tai viimeisenä puolisen teelusikallista voita.

Kahdelle
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

Keitetään pienessä kattilassa kymmenisen minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa. Älä kiehuta liian kuumalla hellalla, lukemieni ohjeiden perusteella kastike saattaa silloin sakkaantua.

Annokseen tulee vähän jäätelöä, marjoja päälle ja viimeiseksi kuumaa kastiketta.