tiistai 10. syyskuuta 2019

Kesäkurpitsa-fetakastike pastalle


Kesäkurpitsa ja tulitikkuaski mittatikkuna, kuva Tuula Leskinen blogissa Biscotista pottuvoihin.

Kesän ainoa kesäkurpitsa omalta maalta herättäisi lähinnä hilpeyttä, ellei muistoissa olisi vielä keväinen taimien vaaliminen ja varominen. Käytin ainokaiseni kahden hengen annokseen pastakastiketta. Pastana oli fettucine tuorepastaa. Feta, tai tässä tapauksessa salaattijuuston jämät, antaa mukavaa terävyyttä kastikkeen makuun.

Kahdelle
pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
pienehkö kesäkurpitsa
1/3 – ½ prk fetaa/salaattijuustoa
1 rkl sitruunamehua
lehtipersiljaa
pari oksaa timjamia
rippunen suolaa
mustapippuria myllystä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl rypsiöljyä (tai vähemmän)

1 pkt (250 g) tuorepastaa

Laita pastavesi kiehumaan (tavallinen liesi). Ihanteellinen ajoitus käy niin, että vihannekset kypsyvät sen parisen minuuttia mitä tuorepastan kypsyminen vaatii, tai korkeintaan hetken pidempään. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleja öljyssä hetki. Leikkaa kesäkurpitsa tulitikkumaisiksi suikaleiksi ja lisää pannulle. Lisää hienonnetut yrtit ja lisää nekin pannulle. Kypsennä hetki. Mausta varovasti suolalla. Valuta kypsä pasta ja lisää pannulle. Lisää sitruunamehu, feta murustettuna ja mustapippuria.