sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Vegaaniset marengit

pellillinen marenkeja


Kikhernesäilykkeen liemi korvaa munanvalkuaisen marenkien teossa mainiosti. Kikherneitä ei tietenkään heitetä pois, vaan käytetään johonkin sopivaan ruokaan. Liemen.  pitää olla nimenomaan säilykkeen lientä.

n. 1,5 dl lientä kikhernesäilykkeestä
saman verran hienoa sokeria

Pane uuni lämpiämään 125 asteeseen, ja laita leivinpaperi pellille valmiiksi. Valuta kikhernesäilykkeen liemi kuppiin, mittaan tms. ja varaa saman verran hienoa sokeria. (vajaa 1,5 dl)

Vispaa vatkauskulhossa lientä viitisen minuuttia, helpoimmin homma käy sähkövatkaimella, mutta tavallinen käsikäyttöinen vispilä käy myös. Kun vaahto on kuohkeaa ja kiinteää, lisää sokeri vaahtoon ja vatkaa lisää toiset viisi minuuttia.

Tee kekoja kahdella lusikalla leivinpaperin päälle. Pane pelti uuniin keskitasolle, ja pudota lämpö sataan asteeseen. Anna kuivua noin 1,5 tuntia (tarkkaile välillä, etteivät ala ruskistua). Käännä sitten lämpö kokonaan pois, mutta anna marenkien olla uunissa vielä puolisen tuntia. Kikhernesäilykkeen liemestä tehdyt marengit leviävät vähän, toisin kuin kananmunasta tehdyt.