torstai 12. marraskuuta 2020

Appelsiinibroileri

 

Uunivuoassa kermaista broileripataa.


Appelsiinisesongin alun innoittamana haeskelin netistä appelsiinibroilerin ohjeita. Päädyin kokeilemaan Valion sivulta löytyvää ohjetta, mutta siihen käytetäänkin täysmehua, eikä tuoreita appelsiineja. Mikään ei estäne puristamasta tarvittavaa määrää mehua tuoreista hedelmistä.

Broilerista tuli todella hyvää, ja tämä päätyy varmasti suosikkien listalle. Kaikkia Valion ohjeessa kerrottuja ainesosia minulla ei ollut, enkä usko sen haitanneen makua. Toisekseen, ehkä uunivuokani mallista johtuen, en pannut kaikkea marinointilientä vuokaan. Lisäksi toteutin ohjeen eri tavalla kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa sanotaan.

 

4 annosta

n. 400 g rasia nahattomia broilerin rintafileitä tms.

½ rkl paprikajauhetta

¼ tl valkopippuria (jos on, ei ollut)

¼ tl mustapippuria

1 tl suolaa

Marinadiliemi:

4 dl appelsiinitäysmehua

½ dl soijakastiketta

½ dl siirappia

½ dl viinietikkaa (puna- tai valko-)

2 valkosipulin kynttä murskattuina

Uunivuokaan:

2 dl kermaa

3 rkl vehnäjauhoja

 

Mausta broilerien rintafileet paprikajauheella, pippureilla ja suolalla. Sekoita marinadiliemen ainekset kannellisessa rasiassa ja lisää sinne broilerit. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan, mielellään yön yli.

Nostele lihapalat voideltuun uunivuokaan. Kaada marinointilientä päälle niin paljon että broilerit peittyvät.

Kaada kerma pieneen vatkauskulhoon ja lisää vehnäjauhot vatkaten, kunnes seos on tasaista. Kaada vuokaan. Sekoittele vielä hiukan lusikalla, että kerma-vehnäjauhoseos sekoittuu marinointiliemen kanssa.

Kypsennä 200 asteessa n. 50 min. Tarjoa keitetyn riisin ja raikkaan salaatin kanssa.