keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Lämmin sitruuna-fetasalaatti

Lautasella värikkäitä kasviksia ja fetajuustoa.


Aivan mahtavia makuja syntyy sitruunan, fetan ja oliiviöljyn, mintun ja kasvisten yhdistelmänä. Lämmin salaatti on myös kauniin värikäs. Netistä löydetty ohje tallentuu tänne blogiin varmasti tulevia uusia käyttökertoja varten.

Kahdelle:

pieni luomusitruuna
2 dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivattua oreganoa
½ tl sokeria
½ + ½ tl suolaa
1 rs (n. 100 g) kirsikkatomaatteja, mielellään oransseja
1 keltainen paprika
1 punasipuli tai ½ suurehkosta punasipulista
1 pkt fetaa (n. 200 g)
¼ tl mustapippuria myllystä
1 rkl punaviinietikkaa
tuoretta minttua

Pane uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Pese sitruuna. Leikkaa puolikas isosta tai pieni sitruuna noin puolen sentin viipaleiksi. Poista mahdolliset siemenet. Kuumenna vesi kattilassa ja keitä sitruunaviipaleita pari minuuttia. Siivilöi ja laita kuivumaan talouspaperin päälle.

Sekoita 1 rkl öljyä, 1 tl kuivattua oreganoa, sokeri ja suola. Laita sitruunaviipaleet öljyyn ja sekoita. Levitä sitten sitruunaviipaleet uunipellille leivinpaperin päälle ja pane uuniin noin puoleksi tunniksi.

Nosta uunin lämpötila 220 asteeseen. Huuhtele ja valuta kirsikkatomaatit. Pistele ne haarukalla tai hammastikulla. Kuutioi paprika sekä kuori ja lohko sipuli. Laita pellille. Lisää feta isoina paloina tai kokonaisena. Sekoita joukkoon loppu öljy, oregano, suola ja pippuri. Paahda uunissa 15–20 minuuttia.

Pirskottele valmiin annoksen päälle viinietikkaa ja minttua.   

Uunipellillä kasviksia ja fetajuustoa.