keskiviikko 12. tammikuuta 2022

Karpalobroileri

Uunivuoka jossa kermakastikkeessa broileria ja karpaloita.


Mukaelma K-Ruoka-ohjeesta nimeltä karpalokana.

400–750 g broilerin maustamattomia rintafileitä tms.
pippurisekoitusta
broilerimaustetta (valmis sekoitus, jos on) tai esim.
currya, paprikajauhetta, juustokuminaa
½–1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
3 dl ruokakermaa (10 %)
1 rkl sinappia
kuivattuja karpaloita
provencen yrttisekoitusta tms.
varovasti suolaa

Halutessasi leikkaa fileitä pienemmäksi. Mausta ja anna marinoitua jääkaapissa. Ota noin puolta tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ruskista pinnat öljyssä paistinpannulla. Siirrä voideltuun uunivuokaan. Sekoita kermaan yrttisekoitusta, lisää broilerimaustetta ja turaus sinappia. Koska broilerimausteseoksessa on suolaa, ei kovin paljoa kannata sitä lisätä. Kaada kerma lihojen päälle ja laita uunin alatasolle. Hetken kuluttua pudota lämpö 200 asteeseen, ja jos pinta tummuu liikaa, pudota lämpöä edelleen. Paista kunnes lihat ovat kypsiä, puolisen tuntia.

Lisäkkeeksi esim. basmati- tai jasmiiniriisiä, tomaattisalaattia ja kurpitsapikkelssiä.

Lautasella riisiä, salaattia, broileria ja kastiketta.