Mukaelma K-Ruoka-ohjeesta nimeltä karpalokana.
400–750 g broilerin
maustamattomia rintafileitä tms.
pippurisekoitusta
broilerimaustetta (valmis sekoitus, jos on) tai esim.
currya, paprikajauhetta, juustokuminaa
½–1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä
3 dl ruokakermaa (10 %)
1 rkl sinappia
kuivattuja karpaloita
provencen yrttisekoitusta tms.
varovasti suolaa
Halutessasi leikkaa fileitä pienemmäksi. Mausta ja anna
marinoitua jääkaapissa. Ota noin puolta tuntia ennen paistamista
huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ruskista pinnat öljyssä
paistinpannulla. Siirrä voideltuun uunivuokaan. Sekoita kermaan
yrttisekoitusta, lisää broilerimaustetta ja turaus sinappia. Koska
broilerimausteseoksessa on suolaa, ei kovin paljoa kannata sitä lisätä. Kaada
kerma lihojen päälle ja laita uunin alatasolle. Hetken kuluttua pudota lämpö
200 asteeseen, ja jos pinta tummuu liikaa, pudota lämpöä edelleen. Paista
kunnes lihat ovat kypsiä, puolisen tuntia.
Lisäkkeeksi esim. basmati- tai jasmiiniriisiä,
tomaattisalaattia ja kurpitsapikkelssiä.