Hyvää keittomaisena patana syötynä. Ihan sellaisenaan tai vaalean leivän tai nuudeleiden kanssa.
2 isoa punasipulia
2 valkosipulinkynttä
2 suippopaprikaa (tai tavallista)
1 kesäkurpitsa tai 2 pientä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
1,5–2 rkl (punaista) currytahnaa, vihreäkin käy
1 tlk, 400 ml, kookosmaitoa
1–2 tl limen mehua
2 tl kalakastiketta
½ tl suolaa
1 prk vihreitä linssejä
Lohko tai silppua punasipuli, kuullota sitä oliiviöljyssä.
Lisää reiluiksi paloiksi lohkotut paprikat. Kypsennä hetki ja lisää sitten
silputut valkosipulinkynnet. Kääntele ahkeraan. Lisää currytahna ja kääntele
lisää. Lisää mausteet ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen
minuuttia kannen alla. Lisää valutetut ja huuhdotut säilykelinssit ja kuumenna.
Ohje on löytynyt vanhasta, ruotsista suomennetusta Herkullista joulua -kirjasta
ohjeeksi siihen tilanteeseen kun perinteiset jouluruuat kyllästyttävät.