maanantai 3. tammikuuta 2022

Kookosratatouille

lautasella kasviksia ja lientä, lautasen vierellä lusikka.

Hyvää keittomaisena patana syötynä. Ihan sellaisenaan tai vaalean leivän tai nuudeleiden kanssa.

2 isoa punasipulia
2 valkosipulinkynttä
2 suippopaprikaa (tai tavallista)
1 kesäkurpitsa tai 2 pientä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl kokonaisia fenkolinsiemeniä
1,5–2 rkl (punaista) currytahnaa, vihreäkin käy
1 tlk, 400 ml, kookosmaitoa
1–2 tl limen mehua
2 tl kalakastiketta
½ tl suolaa
1 prk vihreitä linssejä

Lohko tai silppua punasipuli, kuullota sitä oliiviöljyssä. Lisää reiluiksi paloiksi lohkotut paprikat. Kypsennä hetki ja lisää sitten silputut valkosipulinkynnet. Kääntele ahkeraan. Lisää currytahna ja kääntele lisää. Lisää mausteet ja kookosmaito. Anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia kannen alla. Lisää valutetut ja huuhdotut säilykelinssit ja kuumenna. Ohje on löytynyt vanhasta, ruotsista suomennetusta Herkullista joulua -kirjasta ohjeeksi siihen tilanteeseen kun perinteiset jouluruuat kyllästyttävät.