keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Kasvisminestronekeitto





Tätä italialaistyyppistä kasviskeittoa voi muokata aina sen mukaan, mitä aineksia kaapista löytyy. Tässäpä yksi versio.Lihaversion saa lisäämällä esim. palvikinkkua pieninä kuutioina.
 

Kuusi annosta
2 rkl oliiviöljyä
1 iso keltasipuli
2 valkosipulin kynttä
1 purjo
2 porkkanaa
kesäkurpitsa
pala mukulaselleriä tai pari varsisellerin vartta
3 isohkoa kiinteää tai yleisperunaa
pieni prk tomaattipyrettä
2 litraa kasvislientä (kuutiosta)
pakastettuja papuja/pakasteherneitä/säilykepapuja huuhdottuna
noin 100 g spagettia pätkittynä tai muuta pastaa tai vajaa desi puuroutumatonta riisiä
provencen yrttisekoitusta tai kuivattua basilikaa
suolaa tarpeen mukaan
mustapippuria myllystä
pinnalle silputtua persiljaa tai basilikaa
parmesaania raastettuna

Kuullota sipuleja öljyssä. Lisää tomaattipyre ja sekoittele. Lisää loput pilkotut kasvikset ja kasvisliemi. Anna kiehua reilu kymmenen minuuttia. Kun kasvikset alkavat kypsyä, lisää spagetti tai muu pasta ja pakasteherneet tai -pavut. Keitä pasta kypsäksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Silppua valmiin keiton pinnalle persiljaa tai basilikaa. Tarjoa raastetun parmesaanin ja tuoreen leivän kera.