torstai 13. heinäkuuta 2017

Romanovin mansikat

Teen vähintään kerran kesässä jälkkäriksi Romanovin mansikoita. Appelsiinimehun ja -liköörin maut sopivat todella hyvin yhteen mansikoiden kanssa. Jälkkärin kruunaa kermavaahto, rahka-kermavaahto tai mascarponevaahto. 
 

Neljälle:
500 g/1 l mansikoita
1 appelsiinin mehu
appelsiinin kuoriraastetta
2–3 rkl appelsiinilikööriä (Cointreau)
3 rkl sokeria
2 dl kuohukermaa tms.

Perkaa marjat. Puolita pienet ja viipaloi isot. Laita mansikat kulhoon. Pese appelsiini, ja raasta siitä vähän kuorta. Purista appelsiineista mehu, lisää mehuun kuoriraaste, sokeri ja likööri. Säästä halutessasi ruokalusikallinen likööriä maustamaan kermavaahtoa. Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut. Kaada liemi mansikoiden päälle. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti. Laita jälkiruokakulhoon mansikoita liemineen ja päälle sokeroitua ja kevyesti vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa. Nauti.

Ohjetta voi tuunata oman maun mukaiseksi lisäämällä sokerin ja/tai liköörin määrää. Tujumman maun saa jättämällä mehun pois ja käyttämällä vain likööriä. Lisäksi voi käyttää mansikkalikööriä, jos on. Appelsiinimehun voi vaihtaa sitruunamehuun.