maanantai 15. tammikuuta 2018

Tomaattisilakat





Silakkafileistä saa kätevästi aterian. Aika monesti tekee mieli tomaattisilakoita, joiden makua kerma pyöristää ja joihin tomaattipyre antaa ryhtiä. Hyvää myös lämmitettynä.

Noin neljä annosta:
500–600 g silakkafileitä
reilu 1 tl suolaa
kuivattua tai tuoretta tilliä
valkopippuria myllystä
1 prk tomaattipyrettä       
2 dl kermaa
voita/öljyä vuokaan

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Voitele uunivuoka. Levitä fileet nahkapuoli alaspäin esim. leikkuulaudalle. Ripottele fileiden päälle suolaa, tilliä ja valkopippuria. Taita kalan muotoon ja lado uunivuokaan. Sekoita kulhossa tomaattipyre kerman sekaan, kaada kalojen päälle. Paista noin 25 minuuttia.

Tarjoa lisäksi keitettyjä puikulaperunoita tai -muusia sekä salaattia. Kurpitsapikkelssi, etikkapunajuuret tai punajuurisalaatti sopivat hyvin lisukkeiksi.