keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Chorizo-perunapata



Tämän runsaasti hyviä ja lämpimiä makuja sisältävän padan ohjeen löysin Alkon Etiketti-lehden numerosta 1/2017 nimellä Patatas à la riojana. Kypsää chorizo-tyyppistä makkaraa löytyy marketista myös kotimaisena versiona. Olen yleensä jättänyt munakoison pois ja korvannut sen lisäämällä kesäkurpitsaa. Padan kanssa hyvälle maistuu vaaleahko maalaisleipä, johon voi imeyttää loput nesteet lautaselta.


1 salottisipuli, tavallinenkin käy
2 valkosipulinkynttä
200 g chorizoa, ei mielellään raakamakkaraa
2 (suippo)paprikaa
1 kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
8 kiinteää perunaa
3 rkl oliiviöljyä
1 dl kuivaa valkoviiniä (jos ei ole, niin noin 1 rkl valkoviinietikkaa, ja jos ei sitäkään ole, niin sitruunamehua)
n 3 dl kasvislientä
1 tl paprikajauhetta (kokeile savupaprikaa, mutta pienemmällä määrällä!)
1 laakerinlehti
suolaa
mustapippuria myllystä
hieman chilijauhetta/sambal olelek-tahnaa

Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi kasvikset ja kuoritut perunat. Viipaloi makkarat.

Kuullota sipuleja ja makkaraa öljyssä hetki. Lisää kasvikset ja kypsennä jälleen hetki. Sekoittele ahkerasti. Lisää paprikajauhe ja sekoita. Lisää sitten neste ja mausteet. Anna kypsyä kannen alla noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista vielä lopuksi suola.