sunnuntai 27. tammikuuta 2019

Broileria ja wokkivihanneksia satay-kastikkeessa



Tarkoitus oli paistaa broilerin rintafileistä leikattuja suikaleita pannulla ja tarjota lisäkkeeksi pakastewokkivihanneksia ja ripotella päälle suolapähkinöitä lämpimän salaatin tapaan. Vihannespussissa oli hyvältä ja yksinkertaiselta vaikuttava kastikkeen ohje, ja kun sattui aineksia olemaan sopivasti kotona, niin laitoin suunnitelmat uusiksi.

Joka tapauksessa söimme aterian ilman riisi- tai nuudelilisukkeita, vaikka ohjeessa mainostetaan riisiä, kello oli jo niin paljon illalla. Otimme vain vähemmän lientä lautaselle. Kastiketta jäi sitten sopivasti toista ateriaa ja riisiä varten. Oli jo myös niin hirveä nälkä, että annoksen kuvaaminen ei käynyt mielessäkään. 

ruokaohje


Pitää tarkentaa, kotona oli melkein kaikkia aineksia, sillä ohjeessa mainittua limeä meillä ei ollut, mutta korvasin sen hyvällä menestyksellä sitruunamehulla. Kannattaa pitää mielessä, että limellä ja sitruunalla on selkeä makuero!

Kastike:
2 dl (pieni prk) kookosmaitoa
2 rkl maapähkinävoita
1 rkl soijakastiketta
1 rkl lime- tai sitruunamehua
½ dl vettä

Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

300 g broileria
2 rkl öljyä (rypsiöljyä)
suolaa
currya
paprikaa
mustapippuria

1 pss, noin 400 g wokkivihanneksia (Bali)
tai tuoreita vihanneksia oman valinnan mukaan

Pinnalle suolapähkinöitä (jos on)

Suikaloi rintafileet suupaloiksi ja paista öljyssä. Mausta vajaalla teelusikallisella suolaa ja maun mukaan currylla, paprikalla ja mustapippurilla. Lisää pannulle pakaste- tai tuoreet vihannekset ja paista vielä 6–8 minuuttia. Lisää kastike ja anna kuumentua.

Tarjoile basmatiriisin, nuudelien tai vaalean leivän kanssa.