tiistai 19. helmikuuta 2019

Fenkolisosekeitto täytepastan kera




Eeva Salosen Ruokatorstaista löytyy perusohje omalle muunnokselleni fenkolikeitosta täytetyn pastan kera. Kirjassa käytetään kuivattuja juustotäytteisiä tortellineja, mutta niitäpä en marketista löytänytkään. Joskus vuosia sitten olen niitä viimeksi ostanut, joten en ole varma onko niitä enää myynnissä vai enkö vain hoksannut katsoa oikeasta hyllystä.

Keitossa on paljon hyviä makuja, ja sen voi joko soseuttaa tai olla soseuttamatta. Valmiin annoksen päälle voi ripotella juustoraastetta, tai olla ripottelematta. Meillä sattui olemaan pecorinoa, joten käytin sitä. Emmentaal-juusto käy varmasti, ja miksipä ei vaikka raejuusto.

Neljä annosta
150 g kuivattuja tortellineja tai
2 rasiaa tuoretortellineja (aurinkokuivattu tomaatti- ja juustotäytteisiä tai juustotäytteisiä)

1 isohko fenkoli
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota tai fondia vastaava määrä
100 g sulatejuustoa
2 dl kermaa
suolaa ja pippuria
persiljasilppua
juustoraastetta

Huuhtele fenkoli ja leikkaa kovimmat varret pois. Halkaise ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Pätki halutessasi suikaleet lyhyemmiksi, etenkin jos et soseuta keittoa. Laita suikaleet kiehumaan kanaliemeen. Keitä fenkolin kypsyessä pasta, valuta kypsät pastat.

Kun fenkolit ovat kypsyneet, soseuta keitto (jos haluat), lisää muut ainekset, kuumenna ja makustele suolan ja pippurin lisäämistarve.

Annostele keittolautasille kypsää pastaa ja kauho päälle keittoa. Tarjoile juustoraasteen kanssa.