tiistai 28. toukokuuta 2019

Broilerimurekepihvit


Broilerimurekepihvit annos lautasella kuva: Tuula Leskinen

Punaisen lihan vaihtoehtona voi käyttää vaikkapa broileria, ellei sitten aivan jotakin täysin kasvispohjaista ainesta. Minulla tosin tulee harvemmin ostettua ja käytettyä broilerin jauhelihaa. Ei yleensä tule edes mielen. Nyt tuli. Ja muistelin joskus aiemminkin näitä broilerin jauhelihasta tehtyä pikkupihvejä tehneenikin, mutta ohjetta en ole aiemmin kirjannut ylös.

Mikään ei estä tekemästä taikinasta pyöryköitä, tai isompia pihvejä, tai paistamasta pihvejä uunissa.  Eeva Salosen Ruokatorstain ohje on hyvä perusohje.

Tein kastikkeenkin saman ohjeen mukaan. Melko jankkia kastikkeesta tuli, mutta aivan ok. Laitoin jäljelle jääneen kastikkeen ja loput ruokakermasta seuraavana päivänä tekemääni kasvissosekeittoon. Salsakastikkeelle pitäisi keksiä jotakin käyttöä.

4–5 annosta
300–400 g broilerin jauhelihaa
1 dl ruokakermaa
½ dl korppujauhoja
1 muna
1 tl suolaa
¼ tl musta- tai valkopippuria (laitoin valko-)
1 tl paprikajauhetta
½ tl (kuivattua) rakuunaa
paistamiseen öljyä tai voita tai molempia

kastike:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
3–4 rkl valmista salsakastiketta

Kaada kerma kulhoon ja sekoita siihen korppujauhot. Anna turvota hetki. Lisää sitten jauheliha, mausteet ja muna. Sekoita tasaiseksi (älä vaivaa liikaa).

Kuumenna lettupannussa tai paistinpannussa öljyä tai voita. Nosta seoksesta kahdella lusikalla tai ruokalusikalla reiluja nokareita pannulle, tasoita hieman. Paista keskilämmöllä kolmisen minuuttia per puoli.

Sekoita kastikeainekset.

Pihvien kaverina maistuu ohjeen mukaan perunasose, tai voinokareella terästetyt puikulaperunat (kuten tässä tapauksessa) tai riisi tai couscous tms.