sunnuntai 9. elokuuta 2020

Sitruunainen tiramisu

Sitruunainen tiramisu

Sitruunaisesta tiramisusta tulee varmasti yksi suosikkijälkiruoistani. Nappasin ainekset sattumalta nähdystä tv-ohjelmasta nimeltä Sommar med Ernst, joka tulee Ruotsin TV4:lta. Periaatteessa reseptit pitäisi löytyä netistä, mutten sen ainoan kerran, kun yritin sitä etsiä, en löytänytkään. Vaan eipä haittaa, sain tehtyä todella hyvää tiramisua. Kuva ei ole hienoin mahdollinen, koska käytössäni ei ollut astiaa, josta kerrokset olisivat näkyneet nätisti.

 

Neljälle

2 munaa

60 g sokeria

250 g mascarponejuustoa

1 iso (luomu)sitruuna tai 2 pienempää

loraus limoncelloa

(1 tl vaniljasokeria)

100 g savoiardikeksejä

 

Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi. Lisää mascarpone. Vatkaa valkuaiset ja loput sokerista vaahdoksi, lisää edelliseen vähitellen ja varovasti. Mausta sitruunankuoriraasteella ja halutessasi vaniljasokerilla.

Purista sitruunasta mehu ja lisää mehuun vähän vettä, jotta saat 2–3 desiä nestettä. Lisää reilu loraus limoncelloa, jos sitä on. Kostuta keksit liemessä.

Levitä laakeahkon astian pohjalle kerros kerros keksejä. Levitä päälle vaahtoa ja toinen kerros keksejä. Päällimmäiseksi tulee vaahtoa.

 Anna makujen tasoittua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

 Koristele tiramisu jollakin nätillä, jos sellaista sattuu olemaan.