Sitruunaisesta tiramisusta tulee varmasti yksi suosikkijälkiruoistani. Nappasin ainekset sattumalta nähdystä tv-ohjelmasta nimeltä Sommar med Ernst, joka tulee Ruotsin TV4:lta. Periaatteessa reseptit pitäisi löytyä netistä, mutten sen ainoan kerran, kun yritin sitä etsiä, en löytänytkään. Vaan eipä haittaa, sain tehtyä todella hyvää tiramisua. Kuva ei ole hienoin mahdollinen, koska käytössäni ei ollut astiaa, josta kerrokset olisivat näkyneet nätisti.
Neljälle
2 munaa
60 g sokeria
250 g mascarponejuustoa
1 iso (luomu)sitruuna tai
2 pienempää
loraus limoncelloa
(1 tl vaniljasokeria)
100 g savoiardikeksejä
Raasta sitruunasta kuori ja purista mehu. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaahdoksi. Lisää mascarpone. Vatkaa valkuaiset ja loput sokerista vaahdoksi, lisää edelliseen vähitellen ja varovasti. Mausta sitruunankuoriraasteella ja halutessasi vaniljasokerilla.
Purista sitruunasta mehu ja lisää mehuun vähän vettä, jotta saat 2–3 desiä nestettä. Lisää reilu loraus limoncelloa, jos sitä on. Kostuta keksit liemessä.
Levitä
laakeahkon astian pohjalle kerros kerros keksejä. Levitä päälle vaahtoa ja
toinen kerros keksejä. Päällimmäiseksi tulee vaahtoa.