tiistai 11. elokuuta 2020

Sitruunainen linssi-kikhernekeitto

Linssikeittoa lautasella

Fetamuru valmiin keittoannoksen päällä kruunaa tämän keiton runsaat maut. Lämmittämällä vain paranee. Fetan sijaan voi käyttää esimerkiksi miedompaa raejuustoa tai vaikkapa ranskankermaa.

 

Neljälle

1 sipuli

3–4 valkosipulinkynttä

1–2 porkkanaa

2 lehtisellerinvartta

3 rkl rypsiöljyä

2 tl raastettua tuoretta inkivääriä tai jauhettua

1 tl kurkumaa

1 tl jauhettua kanelia

1 l kasvislientä

1 prk tomaattimurskaa

1 prk tomaattipyreetä

1 dl punaisia linssejä

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

1 prk säilöttyjä kypsiä kikherneitä

1 sitruunan mehu

n. 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

n. 1 dl hienonnettua tuoretta korianteria

Päälle:

200 g fetaa murusina

lehtipersiljaa tai korianteria

 

Kuumenna öljy kattilassa, kuullota silputtua sipulia hetki, lisää sitten silputtu valkosipuli sekä pilkotut porkkanat ja lehtisellerit. Lisää mausteet ja anna niidenkin makujen herätä hetki öljyssä. Lisää sitten kasvisliemi, tomaattimurska ja pyree. Lisää huuhdellut linssit ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes linssit ovat lähes kypsiä. Lisää valutetut kikherneet ja kuumenna. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää myös sitruunanmehu, suolaa ja pippuria. Tarkista maku.

 

Ripottele valmiin keiton pinnalle yrttisilppua. Lisää annoksen päälle murusteltua fetajuustoa.