tiistai 26. heinäkuuta 2016

Broiler-varhaiskaalivokki

Varhaiskaali sopii hyvin vokkipannuun maukkaana ja nopeasti kypsyvänä. Broilerin kera siitä saa ruokaisan kesäruuan, jonka kruunaavat suolapähkinät. Vaihtelua saa vaihtamalla nuudelilaatua, punaisen paprikan vihreään tai oranssiin, pähkinöitä tai vihanneksia lisäämällä.


Neljälle:
350–400 g (1 rs) maustamattomia broilerin rintafileitä, ohutleikkeitä tms.
2 rkl rypsiöljyä
hieman chilijauhetta
paprikajauhetta
mustapippuria
1 tl suolaa
½–1 paprika
1 tl seesamiöljyä (jos on)
2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
pieni kesäkaali
n. 200 g nuudeleita, tässä riisinuudeleita
sweet chili -kastiketta
n. 2 dl suolapähkinöitä

Leikkaa broilerit suupaloiksi ja ruskista öljyssä. Mausta suolalla, chilillä, paprikalla ja pippurilla. Lisää paprikasuikaleet ja seesamiöljy ja kypsennä hetki. Lisää sitten pieneksi silputtu valkosipuli ja raastettu inkivääri. Kääntele aineksia hetki pannulla. Laita nuudeleita varten vesi kiehumaan. Lisää suikaloitu kaali kypsymään. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Nuudelilevyjä voi pieniä taittelemalla ennen veden lisäämistä. Lyhyempinä pätkinä nuudelit sekoittuvat paremmin muiden ainesten kanssa. Valuta sitten nuudelit ja lisää pannulle. Lisää vielä esimerkiksi sweet chili -kastiketta tai tulisemman maun toivossa chilitahnaa (sambal olelek). Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Ripottele valmiin annoksen päälle rouhittuja tai kokonaisia suolapähkinöitä.