tiistai 2. elokuuta 2016

Mustikkatorttu

Tykkään kyllä pullapohjaisestakin mustikkapiirakasta, mutta murotaikinapohjaisista tämä on parhaasta päästä, varsinkin vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa. Jääkaapissa säilyvän piirakan tuoreuttaa kätevästi kuumentamalla annosta mikrossa täydellä teholla 10 sekuntia. Ohje löytyy Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjasta (Wsoy 2003, 7. painos) sillä muutoksella, että laitan alkuperäisen ohjeen 4 desin sijaan 5 desiä mustikoita.

100 g voita
0,5 dl sokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
1 rkl korppujauhoja
2 tl perunajauhoja
Vuokaan:
voita tai margariinia

Voitele matala piirakkavuoka ja pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää seos taikinaan kaapimella käännellen. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille, Sekoita täytteen aineet ja pane taikinan päälle vuokaan. Paista mustikkatorttua uunin keskiosassa 20–25 minuuttia.