Tykkään kyllä pullapohjaisestakin
mustikkapiirakasta, mutta murotaikinapohjaisista tämä on parhaasta
päästä, varsinkin vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Jääkaapissa säilyvän piirakan tuoreuttaa kätevästi
kuumentamalla annosta mikrossa täydellä teholla 10 sekuntia. Ohje
löytyy Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjasta
(Wsoy 2003, 7. painos) sillä muutoksella, että laitan alkuperäisen ohjeen
4 desin sijaan 5 desiä mustikoita.
100 g voita
0,5 dl sokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
5 dl mustikoita
0,5 dl sokeria
1 rkl korppujauhoja
2 tl perunajauhoja
Vuokaan:
voita tai margariinia
Voitele matala piirakkavuoka ja pane
uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri
vaahdoksi. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita muut aineet
keskenään ja lisää seos taikinaan kaapimella käännellen. Levitä
taikina vuoan pohjalle ja reunoille, Sekoita täytteen aineet ja pane
taikinan päälle vuokaan. Paista mustikkatorttua uunin keskiosassa
20–25 minuuttia.