maanantai 14. marraskuuta 2016

Omena-kaurapaistos kahdelle



Joskus tekee mieli jälkiruuaksi omena-kaurapaistosta, mutta vain sen yhden annoksen. Siinä tapauksessa kannattaa paistos tehdä annosvuokaan. Jos ei satu olemaan sopivia vuokia käsillä, voi paistoksen tehdä vaikka muumimukiin. Vielä lämpimän – ei kuitenkaan tulikuuman – paistoksen päälle kun laittaa nokareen vaniljajäätelöä, niin saa aivan ihanan syksyisen makuelämyksen. Mausteita voi vaihdella, mutta ainakin sokeria ja kanelia tarvitaan. Mantelilastut eivät ole välttämättömiä, mutta ne antavat mukavaa makua. Parhaiten paistokseen sopivat kotimaiset omenat.

Kahden hengen annokseen tarvitaan:
2 omenaa
noin 1 rkl sitruunamehua
25–30 g voita
0,5–0,75 dl kaurahiutaleita
2 rkl mantelilastuja
2 rkl sokeria
0,5 tl kanelia
ripaus jauhettua inkivääriä
ripaus jauhettua neilikkaa




Pane uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele kaksi pientä annosvuokaa. Kuori ja pilko omenat, jaa vuokiin. Valuta/purista päälle sitruunamehua, sekoita vähän. Sulata kattilassa voi, lisää kaurahiutaleet, mantelilastut ja mausteet. Lisää kaurahiutaleita sen verran, että rasva imeytyy niihin sopivasti. Sekoita. Tarkista maku ja lisää halutessasi mausteita. Jaa seos omenoiden päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia. Käännä uunista lämpö pois ja anna paistoksen hautua (jos maltat) vielä. Joka tapauksessa annan vuokien asettua hetki uunista ottamisen jälkeen. Ennen tarjoilua lisää päälle vaniljajäätelöä.