sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Sahrami-pekaanibiscotit




Joulun aikaan sahramilla maustetut joulupullat voi korvata sahramilla maustetuilla biscoteilla. Tai vaikka leipoa molempia.


Noin 40 biscottia

sahramia
2 rkl Cointreau-likööriä
100 g voita
1 muna
1 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja (210 g)
1 tl leivinjauhetta
1 dl pekaanipähkinöitä
1 appelsiinin raastettu kuori





Hienonna hyppysellinen sahramia (ohjeessa peräti 0,5 g, mutta se on turhan paljon) morttelissa, sekoita likööriin ja anna seistä yön yli. Alkosta likööriä saa kätevissä pikkupulloissa.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rouhi pekaanipähkinät.  Sulata voi. Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muna-sokerivaahtoon likööri, voi, jauhot sekä appelsiininkuoriraaste ja sekoita.  Kumoa taikina jauhotetulle leivinalustalle ja muotoile taikinasta kaksi noin 30 cm pötköä ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin keskiosassa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä pelillä. Leikkaa reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi ja levitä pellille.  Kuivata 75-asteisessa kiertoilmauunissa noin 40 minuuttia.

Ohje ruotsalaisen Allt om Mat -ruokalehden kirjasta Herkullista joulua (Julkokboken). Suom. Jaana Iso-Markku.  Alkuteos ilmestyi 2011 ja suomennos 2012 Otavan kustantamana.