maanantai 13. marraskuuta 2017

Hasselbackan perunat



Hasselbackan perunat ovat keitettyjä tai yksinkertaisia uuniperunoita hieman työläämpiä valmistaa, mutta pieni vaivannäkö palkitaan hyvänmakuisilla ja kivannäköisillä perunoilla. Hankalinta hasselbackan perunoiden tekemisessä on viipaloida peruna siten, että viipaleet pysyvät pohjasta kiinni. Olen ratkaissut ongelman varaamalla yhden puukapustan ainoastaan ja vain tähän tarkoitukseen. Kun perunan laittaa kauhan pesään, syntyy luonnostaan suoja liian syviä viiltoja vastaan. Toinen mahdollisuus on virittää kaksi suoravartista puista paistolastaa vierekkäin ja laittaa iiden väliin viipaloitava peruna.

Perunat voi joko kuorruttaa korppujauhoilla tai juustoraasteella.

peruna
Neljälle
8 keskikokoista perunaa, kiinteä lajike
noin 20 g voita sulatettuna
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
2 rkl korppujauhoja tai
½ dl juustoraastetta (esim. emmetal)




Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori perunat. Leikkaa perunat viipaleiksi siten, että viipaleet jäävät kiinni pohjasta. Aseta perunat uunipellille leivinpaperin päälle tai voideltuun uunivuokaan. Voitele voisulalla. Paista puolisen tuntia. Voitele vielä voisulalla (jos sitä jäi) ja mausta perunat. Ripottele päälle korppujauhot tai juustoraaste. Paista vielä noin 15 minuuttia. 

Edit (20.11.2017) Lisätty kuva kauhasta.

Löysin kuin löysinkin tietokoneen syövereistä kuvan kauhasta, jota käytän apuna perunoiden viipaloimiseen.