tiistai 19. joulukuuta 2017

Kukkakaalipizza 2






Kukkakaalimurusta tehty pizzan tai piirakan pohja on yhä muodissa, ainakin jos uskoo internetin tarjontaan. Netistä nimittäin löytyy monta ohjetta esimerkiksi hakusanoilla kukkakaalipizza tai pizzapohja kukkakaalista. Oman versioni tein yhdistelemällä parhaalta tuntuvat osat eri ohjeista. Tavallisimmin pohjaan tulee kukkakaalin lisäksi vain munia ja juustoraastetta. Täytteitä voi vaihdella mieltymysten ja käsillä olevien ainesten mukaan.

Aiemmin olen julkaissut eräästä ruokakirjasta löytyneen ja itse kokeilemani ohjeen. Sekin on aivan ok, mutta ohjeessa käytettyä jauhettua mantelia ei minulla ole vakiona kaapissa.

Olennaista kukkakaalipohjan tekemisessä on kukkakaalimurujen kypsentäminen ensin paistinpannulla, ja myös pohjan esipaistaminen.

Neljä annosta
noin 800 g kukkakaali
2 rkl oliiviöljyä (tai rypsiöljyä)
2 dl juustoraastetta, parmesaania/pecorinoa/emmentaalia
2–3 munaa
1/2 tl suolaa
pippuria myllystä
Päälle esimerkiksi:
noin 1 dl valmista tomaattikastiketta
sipuli
valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
punainen paprika tai erivärisiä
oliiveja
mozzarellajuustoa
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
kuivattua basilikaa
loraus viinietikkaa

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pohjaa varten raasta kukkakaali käsiraastimella tai hienonna se monitoimikoneessa. Kypsennä kukkakaalimuruja öljyssä paistinpannulla muutaman minuutin ajan. Anna jäähtyä hetki. Riko munat kulhoon. Lisää kukkakaali ja juustoraaste. Mausta suolalla ja rouhaise mustapippuria myllystä. Sekoita tasaiseksi. Levitä seos leivinpaperin päälle. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia.

Täytettä varten kuullota silputtua sipulia, valkosipulia ja suikaloitua paprikaa pannulla oliiviöljyssä. Mausta esimerkiksi viinietikalla, suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja kuivatulla basilikalla. Viipaloi oliivit.

Levitä esipaistetun pohjan päälle tomaattikastiketta ja haluamiasi täytteitä. Ripottele päälle juustoraastetta tai mozzarellaviipaleita. Paista vielä noin 15 minuuttia.