Neljälle nälkäiselle sopivan tuhti alkupala. Olivat niin hyviä että menivät hujauksessa kaikki. Annoksesta tulee sopivan pieni. Tavoittelin 12 kierrettä, mutta niitä tuli 16. Ohje on mukaelma Satokausikalenterin nokkosversiosta.
Taikina:
100 g rahkaa
100 g pehmeää voita
150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Täyte:
150 g tuoretta pinaattia ryöpättynä ja hienonnettuna
150 g fetaa
1 kananmuna
1 tl valkosipulijauhetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Voiteluun muna
Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita. Muotoile
palloksi, kääri kelmuun ja vie jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Ryöppää pinaatit, huuhtele välikössä nopeasti kylmällä vedellä.
Puristele ylimääräinen vesi pois ja hienonna pinaatit. Siirrä kulhoon, lisää
murusteltu fetajuusto ja muut täytteen ainekset. Sekoita.
Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikinasta
suorakaiteen muotoinen levy. Levitä täyte ja kääri rullaksi. Leikkaa vähintään
12 samankokoista viipaletta ja laita pellille leivinpaperin päälle
leikkauspinta ylöspäin. Voitele munalla. Paista 20–25 minuuttia.