sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Feta-pinaattikierteet

Keraamisella lautasella kymmenkunta pyöreää paistosta.


Neljälle nälkäiselle sopivan tuhti alkupala. Olivat niin hyviä että menivät hujauksessa kaikki. Annoksesta tulee sopivan pieni. Tavoittelin 12 kierrettä, mutta niitä tuli 16. Ohje on mukaelma Satokausikalenterin nokkosversiosta.

Taikina:
100 g rahkaa
100 g pehmeää voita
150 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Täyte:
150 g tuoretta pinaattia ryöpättynä ja hienonnettuna
150 g fetaa
1 kananmuna
1 tl valkosipulijauhetta
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Voiteluun muna

Mittaa taikinan ainekset kulhoon ja sekoita. Muotoile palloksi, kääri kelmuun ja vie jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Ryöppää pinaatit, huuhtele välikössä nopeasti kylmällä vedellä. Puristele ylimääräinen vesi pois ja hienonna pinaatit. Siirrä kulhoon, lisää murusteltu fetajuusto ja muut täytteen ainekset. Sekoita.

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä täyte ja kääri rullaksi. Leikkaa vähintään 12 samankokoista viipaletta ja laita pellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Voitele munalla. Paista 20–25 minuuttia.