maanantai 24. huhtikuuta 2023

Pääsiäisen kasvispata

Lautasella on keittoa, jossa näkyy kellertävää lientä, linssejä, vihreää silppua, kellertäviä juureslohkoja.
Pääsiäinen menee oikein hyvin ilman lammasruokiakin. Tämä talvinen pata istuu väriensä puolesta mainiosti pääsiäispöytään. Tällä kertaa liemeen dipattavaksi toin leivänpaahtimessa lämmitettyjä ja kahdeksaan osaan leikattuja ostopitaleipiä. Hyviä makuja!

noin 800 g bataatteja
1–2 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl kurkumaa
2 tl garam masalaa
1 tl sambal oelek -chiliä (tai chilijauhetta tms.)
2 rkl öljyä
2 tl suolaa
2 prk á 400 g kookosmaitoa
n. 3 dl vettä
2 dl keltaisia linssejä
100 g pinaattia
1 limetin mehu
korianteria
2–3 dl turkkilaista jugurttia tms.

Kuori ja hienonna bataatit ja porkkanat, leikkaa noin parin sentin kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta inkivääriä. Kuumenna öljy isossa kattilassa tai padassa. Lisää mausteet, sipuli ja kasviskuutiot. Pyörittele muutama minuutti. Lisää suola, kookosmaito ja kookosmaitopurkkien huuhteluun käyttämäsi vesi. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää huuhdellut linssit ja keitä vielä 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettua pinaattia ja limemehu. Kuumenna. Maistele suola ja muut mausteet, lisää tarvittaessa. Ripottele valmiin padan päälle tuoretta silputtua korianteria ja tuo pöytään tarjolle turkkilaista jugurttia.