sunnuntai 23. huhtikuuta 2023

Romanovin hillat/lakat

lasikupissa hilloja kirkkaassa liemessä


Pääsiäisenä ei vielä saa tuoreita kotimaisia mansikoita, mauttomia espanjalaisia en edes harkitse. Pääsiäisen henkeen sopivat hyvin keltaiset hillat. Romanovin mansikoihin käytetään appelsiinimehua ja -likööriä, ja nekin sopivat hyvin pääsiäiseen. Pakastimesta löytyi kaksi 3 desin rasiaa parhaimman laatuisia hilloja. Annoksia tuli kuusi. Tarjoilin mansikat hieman fiinimmän vaniljajäätelön kanssa (Kolme kaverusta).

Hilloja eli lakkoja 5–6 dl

Isosta appelsiinista jonkin verran (1 tl) kuorta raastettuna
ison appelsiinin mehu
1–3 rkl cointreau-likööriä
pari rkl sokeria

Sulata hillat jääkaapissa joko kokonaan tai osittain. Pese appelsiini, raasta siitä vähän kuorta ja purista mehu. Sekoita mehuun kuoriraaste, likööriä ja sokeria. Makustele ja lisää tarvittaessa likööriä tai sokeria. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Kaada marjojen päälle. Anna marjojen makustua vähintään muutaman tunnin ajan tai mieluummin yön yli. Tarjoile jäätelön/kermavaahdon/mascarponevaahdon/yms. kanssa.