Pääsiäisenä ei vielä saa tuoreita kotimaisia mansikoita, mauttomia espanjalaisia en edes harkitse. Pääsiäisen henkeen sopivat hyvin keltaiset hillat. Romanovin mansikoihin käytetään appelsiinimehua ja -likööriä, ja nekin sopivat hyvin pääsiäiseen. Pakastimesta löytyi kaksi 3 desin rasiaa parhaimman laatuisia hilloja. Annoksia tuli kuusi. Tarjoilin mansikat hieman fiinimmän vaniljajäätelön kanssa (Kolme kaverusta).
Hilloja eli lakkoja 5–6 dl
Isosta appelsiinista jonkin verran (1 tl) kuorta raastettuna
ison appelsiinin mehu
1–3 rkl cointreau-likööriä
pari rkl sokeria
Sulata hillat jääkaapissa joko kokonaan tai osittain. Pese
appelsiini, raasta siitä vähän kuorta ja purista mehu. Sekoita mehuun kuoriraaste, likööriä
ja sokeria. Makustele ja lisää tarvittaessa likööriä tai sokeria. Sekoita
kunnes sokeri on sulanut. Kaada marjojen päälle. Anna marjojen makustua
vähintään muutaman tunnin ajan tai mieluummin yön yli. Tarjoile
jäätelön/kermavaahdon/mascarponevaahdon/yms. kanssa.