tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kasviscurry

Hyvää lämmitettynäkin.
Intialaisia kasvisruokia voi muunnella monin tavoin ja nykyään löytyy tavallisestakin kaupasta currytahnoja mausteeksi. Tähän versioon on käytetty niitä mausteita, joita kaapista sattui löytymään, ja hyvää tuli. Iso annos neljälle, riisiä kannattaa keittää pienempi annos.  



2 rkl rypsiöljyä
iso keltasipuli
muutama valkosipulinkynsi
1 pieni tlk tai 2 rkl tomaattipyreetä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
2 porkkanaa
punainen paprika
pieni munakoiso
pienehkö kesäkurpitsa
1–2 punaista chilipalkoa
1 tlk säilöttyjä kikherneitä
1 tlk kookosmaitoa (400 g)
suolaa
basmatiriisiä

Kuullota öljyssä sipuleja ja mausteita miedolla lämmöllä. Lisää ensin pilkotut porkkanat, ja jonkin ajan kuluttua paprika ja chilit. Lisää sitten munakoisot ja kesäkurpitsa. Sekoittele välillä ja anna kypsyä jonkin aikaa. Lisää sitten kookosmaito ja kikherneet ja hauduta kypsäksi. Tarkista mausteet. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kera.