maanantai 11. huhtikuuta 2016

Parsarisotto

Ihana keväinen risotto, jonka samettista makua tasapainottaa parmesaanijuusto. Samettisen maun takana tosin ainakin osaltaan on runsas voin käyttö. Hyvää tulee pienemmälläkin voi- ja öljymäärällä, jos rasvan määrä huimaa. Tästä syö neljä itsensä ähkyyn, tai kuusi kevyemmin.



 500 g parsaa
noin 1,5 l kuutioista keitettyä kasvislientä
65 g voita
3 rkl oliiviöljyä
sipuli
350 g risottoriisiä
suolaa
parmesaania







Tee kasvisliemi valmiiksi odottamaan.
   Huuhdo parsat, napsi kovat tyviosat pois ja kuori varsia tarvittaessa. Keitä suolatussa vedessä (kätevimmin paistinpannussa) kypsiksi, 10–15 minuuttia. Valuta. Silppua varret pätkiksi, erottele päät.
      Kuumenna 25 g voita ja öljy laakean kattilan pohjalla ja kuullota ensin sipuli. Lisää sitten riisit ja kuullota nekin. Lisää sitten pätkityt parsat, paitsi ei päitä. Lisää kasvislientä kauhallinen kerrallaan, keittele kunnes neste on imeytynyt ja lisää jälleen kauhallinen lientä. Kun liemi on vähentynyt reilusti, ala maistella riisiä, sillä se voi kypsyä ennen kuin kaikki liemi on mennyt. Samalla voi tarkistaa suolan, jota todennäköisesti pitää lisätä. Paista riisin kypsyessä parsojen päät 15 grammassa voita. Kun riisi on kypsynyt ja neste imeytynyt risottoon, lisää loput voista ja paistetut parsojen päät. Raasta parmesaania annoksen päälle.

Ohjeeni on englanninkielisestä The Silver Spoon -kirjasta.