Pienestäkin sienisalaatista saa
syötävää! Tässä yhtenä päivänä löysin lähes kotipihalta
muutamia karvarouskuja. Innoissani hain sienikorin ja -veitsen ja
keräsin rouskut talteen. Pikainen kierros lähiseutujen
vakiopaikoille tuotti tyhjän tuloksen. Keitin saamani pienen
saaliin, huuhtelin kylmällä vedellä, pusertelin liikavesiä pois
ja sitten silppusin pieneksi. Kaveriksi lisäsin pienen pieneksi
pilkkomaani sipulia. Maustoin sienet ja sipulit rippusella suolaa ja
mustapippuria. Jääkaapissa sattui olemaan valmiina
kermaviilikastiketta (tällä kertaa yrttisuolaa, mustapippuria,
sinappia, sokeria), jota lisäsin reilun ruokalusikallisen sieni-sipulisilppuun. Salaatti hetkeksi jääkaappiin ja sitten levitin sitä voidellulle
ruisleivänpalalle ja nautin! Pienestä rouskusaaliista sain
päällystettä kahdelle leivälle. Nam!
|
Sieni-sipulisilppua ennen kermaviilikastiketta. |