keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Pieni rouskusalaatti


Pienestäkin sienisalaatista saa syötävää! Tässä yhtenä päivänä löysin lähes kotipihalta muutamia karvarouskuja. Innoissani hain sienikorin ja -veitsen ja keräsin rouskut talteen. Pikainen kierros lähiseutujen vakiopaikoille tuotti tyhjän tuloksen. Keitin saamani pienen saaliin, huuhtelin kylmällä vedellä, pusertelin liikavesiä pois ja sitten silppusin pieneksi. Kaveriksi lisäsin pienen pieneksi pilkkomaani sipulia. Maustoin sienet ja sipulit rippusella suolaa ja mustapippuria. Jääkaapissa sattui olemaan valmiina kermaviilikastiketta (tällä kertaa yrttisuolaa, mustapippuria, sinappia, sokeria), jota lisäsin reilun ruokalusikallisen sieni-sipulisilppuun. Salaatti hetkeksi jääkaappiin ja sitten levitin sitä voidellulle ruisleivänpalalle ja nautin! Pienestä rouskusaaliista sain päällystettä kahdelle leivälle. Nam!

Sieni-sipulisilppua ennen kermaviilikastiketta.