torstai 3. toukokuuta 2018

Mangovaahto



Ihana, nopea ja helppo jälkiruoka syntyy munanvalkuaisesta, sokerista ja purkillisesta lasten mangososetta. Mausteeksi ripsautetaan vaniljasokeria ja jos oikein rohkeaksi haluaa heittäytyä, niin lisäksi hippunen jauhettua inkivääriä. Ohjeen löysin Kodin parhaat juhlat -kirjasta (Roininen ja Kämäräinen, WSOY), mutta puolitin sen neljälle sopivaksi. Muna-sokerivaahdon voi tietysti maustaa vaikka vadelmilla, mutta perusohje toimi hyvin. Ja olisihan sitä voinut soseuttaa tuoretta mangoa, tai säilykkeestä.

Ohjeessa vaahto koristellaan sitruunamelissan lehdillä, mutta niitä ei tähän hätään ollut, enkä laittanut mitään. Sitruunamelissasta saisi hieman kirpsakkuutta mangon makua tasapainottamaan, mutta hyvää oli ilmankin.

Neljä annosta
1 prk (1 dl, 135 g lastenruokaa) mangososetta
2 valkuaista
0,75 dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
(ripaus inkivääriä)
sitruunamelissan lehtiä

Vaahto kannattaa tehdä joko juuri ennen aterian alkua, jotta vaahto ei lässähdä. Vaahto syntyy niin nopsaan, että sen voi tehdä heti pääaterian jälkeen, vieraat - jos sellaisia on - tuskin ehtivät pitkästyä tai kaivata kokkia keittiöstä.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sitten sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Mausta. Kääntele sose vaahdon joukkoon. Vaahtoon saa jäädä soseraitoja. Annostele kauniisiin annosmaljoihin ja säilytä jääkaapissa jos et tarjoile heti. Koristele sitruunamelissan lehdillä juuri ennen tarjoilua.