perjantai 18. toukokuuta 2018

Tomaatti-fenkolisalaatti


Erityisen hyvää kalan kaverina on tämä tomaattia ja fenkolia sisältävä simppeli salaatti. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin kirsikkatomaatteja, mutta kotimaiset perustomaatit olivat oikein hyviä. Ohjeen löysin Allt om mat -lehden grillausteemanumerosta vuodelta 2015.

Neljälle:
1 fenkoli
2 salottisipulia
3 rkl sitruunamehua
2 + 2 rkl oliiviöljyä
½ tl + 1 tl hiutalesuolaa
noin 400 g tomaatteja tai erivärisiä kirsikkatomaatteja
vähän mustapippuria myllystä
tuoretta tai kuivattua tilliä






Puhdista fenkoli ja kuori sipulit. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi, mieluiten mandoliinilla. Leikkaa myös sipulit (varo sormia!). Laita kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunamehu, 2 rkl öljystä ja puoli teelusikallista suolaa. Anna seistä hetki. Pilko tomaatit tai viipaloi kirsikkatomaatit, lisää ne fenkolin ja sipulin joukkoon. Lisää jälleen öljyä, suolaa ja pippuria. Ripottele lopuksi päälle tilliä. Anna makujen tasaantua vähintään hetki ennen tarjoilua.

Aterialla syötiin lisäksi keitettyjä puikulaperunoita, savustettua nieriää (linkki) ja sinappista kastiketta (linkki).