sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Aprikoosi-toscatorttu


kuvassa aprikoositorttu

Aprikoosin pieni kirpeys ja toscapäällysteen makeus natsaavat mielestäni täydellisesti yhteen. Ohje löytyy myös Eeva Salosen Ruokatorstaista.

Pohjataikina
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl säilykeaprikoosien lientä

Päälle
1 tlk säilöttyjä aprikooseja (425 g)
1 dl mantelilastuja (tai enemmän)
½ dl sokeria
25 g voita
1 rkl maitoa

Ota voi lämpenemään huoneenlämpöön. Voitele pyöreä piirasvuoka ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Valuta aprikooseista liemi, mutta ota puoli desiä talteen. Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan yhdessä aprikoosiliemen kanssa.

Levitä taikina piirasvuokaan ja asettele aprikoosinpuolikkaat pinnalle.

Kypsennä uunin alatasolla 30 minuuttia.

Kuumenna kattilassa maito, voi, sokeri ja mantelilastut. Nostele lusikalla täytettä tortun pinnalle. Paista vielä uunin keskitasolla vielä noin 15 minuuttia.