keskiviikko 10. elokuuta 2016

Lämmin perunasalaatti

Tämä ihana kesäinen perunasalaatti varhaisperunoista sopii erityisen hyvin grillatun kalan kanssa, mutta on maukasta vaikka yksinään, tai vaikkapa keitettyjen nakkien kanssa. Ohje oli alun perin Allt om mat -lehdessä jokunen vuosi sitten (julkaisutiedot ovat jääneet merkitsemättä irtireväistyyn sivuun), ja salaatti oli grillattujen nieriöiden lisukkeena. Salaatista on tullut jokakesäinen herkku.

n. 600 g vastakeitettyjä varhaisperunioita
1 punasipuli
2 rkl ruohosipulia
pieni nippu tilliä
1–2 rkl valkoviinietikkaa
0,5–0,75 dl rypsiöljyä
1–2 tl (karkeaa) dijonsinappia (hätätilassa tavallista)
1 tl sokeria
suolaa ja pippuria



Sekoita kulhossa ohueksi viipaloitu punasipuli, silputtu ruohosipuli ja tilli sekä viipaloidut tai paloitellut vastakeitetyt perunat. Kuumenna kasarissa viinietikka, öljy, sinappi, suola ja pippuri koko ajan sekoittaen. Kaada kastike peruna-sipuli-yrttiseoksen päälle, sekoita ja siirrä tarjoilukulhoon.