Täytetyt munakoisot sopivat alkuruuaksi, lisukkeeksi tai
kevyeksi kasvisateriaksi. Täyte toimii hyvin niin munakoisojen, kesäkurpitsan
kuin paprikoidenkin kanssa.
Neljälle alkuruuaksi tai kahdelle nälkäiselle pääruuaksi:
2 munakoisoa
3 sipulia
ruokaöljyä
purkillinen tomaattisosetta
pussillinen pakasteherneitä
suolaa
mustapippuria
2 dl juustoraastetta
Lisäksi:
purkki bulgarian jogurttia
pari puserrettua
valkosipulinkynttä
Leikkaa munakoisot halki pituussuunnassa. Koverra sisus ja
laita munakoisot voideltuun vuokaan ja esipaista niitä 225 asteessa noin 10
minuuttia. Tee sillä välin täyte. Kuullota sipulia öljyssä. Lisää tomaattisose,
hienonnettu munakoison (tai kesäkurpitsan) sisus, herneet ja mausteet. Hauduta
hetki. Täytä munakoisot seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä
uunissa vielä puolisen tuntia. Tarkkaile, etteivät ruskistu liikaa. Tarjoa
valkosipulilla maustetut bulgarian jogurtin kanssa.
Ohje on hieman muunneltu versio ETNO kasviskeittokirjan
(Ravintola Kasvis, Oraan suojelijat ry ja KSL) ohjeesta.