torstai 25. elokuuta 2016

Täytetyt munakoisot

Täytetyt munakoisot sopivat alkuruuaksi, lisukkeeksi tai kevyeksi kasvisateriaksi. Täyte toimii hyvin niin munakoisojen, kesäkurpitsan kuin paprikoidenkin kanssa.

Neljälle alkuruuaksi tai kahdelle nälkäiselle pääruuaksi:
2 munakoisoa
3 sipulia
ruokaöljyä
purkillinen tomaattisosetta
pussillinen pakasteherneitä
suolaa
mustapippuria
2 dl juustoraastetta

Lisäksi:
purkki bulgarian jogurttia
pari puserrettua valkosipulinkynttä

Leikkaa munakoisot halki pituussuunnassa. Koverra sisus ja laita munakoisot voideltuun vuokaan ja esipaista niitä 225 asteessa noin 10 minuuttia. Tee sillä välin täyte. Kuullota sipulia öljyssä. Lisää tomaattisose, hienonnettu munakoison (tai kesäkurpitsan) sisus, herneet ja mausteet. Hauduta hetki. Täytä munakoisot seoksella ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä uunissa vielä puolisen tuntia. Tarkkaile, etteivät ruskistu liikaa. Tarjoa valkosipulilla maustetut bulgarian jogurtin kanssa.

Ohje on hieman muunneltu versio ETNO kasviskeittokirjan (Ravintola Kasvis, Oraan suojelijat ry ja KSL) ohjeesta.