torstai 5. tammikuuta 2017

Cashew-porkkanapihvit



Cashewpähkinät antavat mukavaa makua näihin kasvispihveihin. Paistoin pihvit uunissa leivinpaperin päällä, mutta toki ne voi paistaa pannullakin.

8 pihviä
3 dl porkkanaraastetta
(tai 2 dl porkkana- ja 1 dl palsternakkaraastetta)
2 dl rouhittua ja paahdettua cashewpähkinöitä
2–3 rkl vettä
1 muna
0,5–1dl korppujauhoja
1 dl silputtua tuoretta persiljaa
0,75–1 tl suolaa

öljyä paistamiseen jos paistat pannulla.



Raasta kasvikset. Sekoita raasteen joukkoon loput ainekset.

Ota taikinasta lusikalla pellille leivinpaperin päälle taikinaa ja taputtele pihveiksi.  Paista 200–225 asteessa uunin keskitasolla 20 minuuttia.

Ohje on muunnelma Tuija Ruuskan Kasviskeittiö-kirjassa (Otava 2005) olevasta ohjeesta.

Hyvä makupari pihveille syntyy ananas-purjoriisistä.