maanantai 23. tammikuuta 2017

Paholaisen salaatinkastike



Tämä salaatinkastike kulkee myös nimellä taivaallinen salaatinkastike. Voi ajatella, että tulisuutta lisäämällä saa paholaisen version, jolloin makeampi ja miedompi olisi sitä taivaallista. Väkevyyttä makuun saa lisäämällä valkosipulin määrää, käyttämällä tulisempaa sinappia, laittamalla väkiviinaetikkaa omenaviinietikan sijaan ja panemalla tomaattisosetta ketsupin sijaan.

Kastike säilyy hyvin jääkaapissa, ei toki kuukausikaupalla, mutta todennäköisesti tulee syödyksi ennen härskiintymistä. Sopivaa herkkua joulun ajan salaateille ja ruokalahjaksi.

noin 5 dl valmista kastiketta
1 punainen paprika
1 sipuli
2–5 valkosipulinkynttä
0,75 dl sokeria
3 rkl sinappia
0,75 dl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
0,5 tl mustapippuria
1 prk (70 g) tomaattisosetta
3 dl öljyä

Puhdista paprika ja pilko se monitoimikoneeseen. Kuori ja paloittele sipulit, lisää monitoimikoneeseen ja surauta soseeksi. Hätätilassa käytä sauvasekoitinta. Lisää muut ainekset paitsi öljy, Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Purkita tai pullota puhtaisiin lasitölkkeihin/pulloihin.