torstai 5. tammikuuta 2017

Ananas-purjoriisi



Makeahko itämaistyylinen riisi sopii hyvin vaikkapa pähkinäisten kasvispihvien seuraan.

4–6 hengelle
2 dl purjoa ohuina viipaleina tai pilkottuna
3 dl basmatiriisiä
1 tl rouhittua kardemummaa
1 tl kurkumaa
0,5–0,75 tl suolaa
2–3 rkl öljyä
2,5–3 dl vettä
pieni prk ananasmurskaa
2 dl kookosmaitoa




Halkaise ja huuhtele purjo. Viipaloi ohuiksi suikaleiksi. Hauduta purjoa, kardemummaa ja kurkumaa kattilan pohjalla öljyssä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes purjo hieman pehmenee. Huuhtele riisi ja valuta siivilässä. Lisää riisi kattilaan, sekoita hyvin. Lisää myös vesi, ananasmurska ja puolet kookosmaidosta. Anna hautua kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää sen jälkeen loppu kerma, hauduta vielä viitisen minuuttia. Anna asettua vielä hetki kannen alla. Mausta makusi mukaan suolalla. Alkuperäisessä ohjeessa (Tuija Ruuskan Kasviskeittiö, Otava 2005) suolaa ei ole, mutta minun suuhuni riisi ei maistunut hyvältä ilman suolaa.