maanantai 26. kesäkuuta 2017

Kvinoasalaatti (kvinoatabbouleh)

Tabbouleh tehdään tavallisesti bulgurista, mutta halusin juhannuksena tehdä grillatun kalan kanssa vähän erikoisemman version, ja tein sen kvinoasta. Kaupasta löytyi kotimaista kvinoaa, joka lisäksi oli luomua. 



Valmistin kvinoan paketin ohjeen mukaan paahtamalla. Kvinoa huuhdellaan hyvin ennen valmistamista. Kotimaisen kvinoan pieni koko aiheutti päänvaivaa, koska tavallisen siivilän silmäkoko oli liian suuri. Liotin kvinoaa muovikulhossa ja vaihdoin vettä monta kertaa. Pian kvinoa oli turvonnut sen verran, että se pysyi siivilässä.

6 annosta
3 dl kvinoaa
1 kurkku
250 g (1 rs) kirsikkatomaatteja
kesäsipulia
lehtipersiljaa, 1–2 rkl silppua
minttua, n.1 rkl silppua
½ dl oliiviöljyä
sitruunan mehu
1 tl suolaa
mustapippuria

Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Pilko sipulit, kurkku ja tomaatit. Silppua yrtit. Sekoita kastikkeen ainekset, eli öljy, sitruunamehu, suola ja pippuri. Yhdistä ainekset. Anna salaatin jäähtyä ja makujen tasoittua jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan.

Kvinoasalaatin lisäksi grillatun kalan kaveriksi sopii hyvin sitruunajugurttikastike.