tiistai 13. kesäkuuta 2017

Torttupohja



Iät ajat olen tehnyt nopean, helpon ja hyvän torttupohjan tällä ohjeella. Tätäkään ohjetta en ole oppinut ulkoa, vaikka se on hyvin yksinkertainen. Vaan nytpä se löytyy täältä blogista.

Pohjaa varten pitää olla sellainen vuoka, joka muodostaa reunat valmiille tortulle. Vuoka voidellaan hyvin margariinilla ja jauhotetaan korppujauhoilla.


3 munaa
vajaa 1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
(tai puolet vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja)
½ tl leivinjauhetta

Laitetaan uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkataan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisätään keltuaiset vähitellen sekaan. Lisätään sokeri ja vatkataan vielä. Yhdistetään jauhot ja leivinjauhe ja lisätään seos käännellen muna-sokerivaahtoon. Kaadetaan vuokaan ja paistetaan n. 20 minuuttia.

Jäähtyneen torttupohjan voi kostuttaa esimerkiksi maidolla tai sitruunamehu-vesiseoksella ja päälle voi laittaa pieniksi pilkottuja hedelmiä, tuoreita (kotimaisia) mansikoita (erityisen hyvää!), säilykehedelmiä ym. sekä sokerilla ja ripauksella vaniljasokeria maustettua kermavaahtoa.