Tämän
ohjeen alkuperäinen nimi Ullan
juustopaistos kertoo ytimekkyydessään ohjeen taustan. Feta antaa tähän
ruokaan juuri sen särmän, jota muuten kevyt kokonaisuus tarvitsee. Yhtään
tarkkaa määrää alkuperäisessä ohjeessa ei ole, ja yleensä teen sen
näppituntumalla. Vuokaan ensin sopivasti sipulia pohjalle, kesällä kesäsipuli
sopii mainiosti tähän. Sipulin päälle tuhti kerros viipaloituja tomaatteja ja päällimmäiseksi
murusteltua fetaa. Isompaan annokseen voi tehdä toisen kerroksen. Kaiken päälle
munamaitoa ja sitten uuniin.
Patonki tai muu tuore vaalea leipä sopii
hyvin tämän kanssa tarjottavaksi, jos paistos ei ole paistunut liian kuivaksi,
kertyy lautasen pohjalle makoisaa nestettä leipään imeytettäväksi.
2 isoa tai 3
pienempää sipulia tai nippu kesäsipulia
5–8 tomaattia,
koosta riippuen
200 g fetaa
n. 2 dl maitoa
4–5 munaa
jauhettua paprikaa
valkopippuria
suolaa
Kuori
ja viipaloi/silppua sipulit, lado vuokaan. Viipaloi tomaatit ja lisää sipulien
päälle. Asettele päällimmäiseksi murustettu fetajuusto. Riko munat kulhoon,
lisää maito ja mausteet. Lisää suolaa varovasti, koska feta on suolaista. Paista
200 asteessa noin 45 minuuttia.