keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Fetapaistos

Tämän ohjeen alkuperäinen nimi Ullan juustopaistos kertoo ytimekkyydessään ohjeen taustan. Feta antaa tähän ruokaan juuri sen särmän, jota muuten kevyt kokonaisuus tarvitsee. Yhtään tarkkaa määrää alkuperäisessä ohjeessa ei ole, ja yleensä teen sen näppituntumalla. Vuokaan ensin sopivasti sipulia pohjalle, kesällä kesäsipuli sopii mainiosti tähän. Sipulin päälle tuhti kerros viipaloituja tomaatteja ja päällimmäiseksi murusteltua fetaa. Isompaan annokseen voi tehdä toisen kerroksen. Kaiken päälle munamaitoa ja sitten uuniin.
   Patonki tai muu tuore vaalea leipä sopii hyvin tämän kanssa tarjottavaksi, jos paistos ei ole paistunut liian kuivaksi, kertyy lautasen pohjalle makoisaa nestettä leipään imeytettäväksi.

2 isoa tai 3 pienempää sipulia tai nippu kesäsipulia
5–8 tomaattia, koosta riippuen
200 g fetaa
n. 2 dl maitoa
4–5 munaa
jauhettua paprikaa
valkopippuria
suolaa


Kuori ja viipaloi/silppua sipulit, lado vuokaan. Viipaloi tomaatit ja lisää sipulien päälle. Asettele päällimmäiseksi murustettu fetajuusto. Riko munat kulhoon, lisää maito ja mausteet. Lisää suolaa varovasti, koska feta on suolaista. Paista 200 asteessa noin 45 minuuttia.