Ylikypsiä banaaneja voi käyttää kahvikakun maustamiseen.
Muokkasin netistä löytyneistä ohjeista pieneen, litran vetoiseen vuokaan,
sopivan ohjeen. Hyvää myös muutaman päivän jälkeen tai pakastimesta
sulatettuna.
1 muna
1,25 dl sokeria
50 g voita
1,5 (150–180 g) banaania
1 dl maustamatonta
jogurttia/turkkilaista jogurttia/kermaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,25 tl neilikkaa
Voitele ja jauhota noin litran vetoinen vuoka. Sulata voi ja
jäähdytä se. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Sekoita voisulaan
soseutettu banaani ja jogurtti. Yhdistä kuivat aineet. Lisää
muna-sokerivaahtoon ensin banaaniseos ja sitten kuivat aineet puuhaarukalla tai
taikinanuolijalla käännellen. Paista 175 asteessa 55–60 min. uunin alatasolla.
Peitä kakku leivinpaperilla jos pinta uhkaa tummua liikaa paistamisen
loppupuolella.