perjantai 3. kesäkuuta 2016

Pieni banaanikakku

Ylikypsiä banaaneja voi käyttää kahvikakun maustamiseen. Muokkasin netistä löytyneistä ohjeista pieneen, litran vetoiseen vuokaan, sopivan ohjeen. Hyvää myös muutaman päivän jälkeen tai pakastimesta sulatettuna.

1 muna
1,25 dl sokeria
50 g voita
1,5 (150–180 g) banaania
1 dl maustamatonta jogurttia/turkkilaista jogurttia/kermaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
0,25 tl neilikkaa



Voitele ja jauhota noin litran vetoinen vuoka. Sulata voi ja jäähdytä se. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti vaahdoksi. Sekoita voisulaan soseutettu banaani ja jogurtti. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon ensin banaaniseos ja sitten kuivat aineet puuhaarukalla tai taikinanuolijalla käännellen. Paista 175 asteessa 55–60 min. uunin alatasolla. Peitä kakku leivinpaperilla jos pinta uhkaa tummua liikaa paistamisen loppupuolella.