keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Kukkakaalipizza

Piti minunkin kokeilla muodikasta kukkakaalipohjaa pizzan tekemiseen. Hyvää tuli, vaikka maku ei tietenkään ole aivan sama kuin hiivataikinapohjalla. En ole keliaakikko enkä kammoa hiilihydraatteja, joten tämä pohja tuskin tulee tavalliseksi. Mutta ehdottomasti kannattaa tehdä silloin tällöin, ainakin kukkakaalisesongin aikaan. Ohjeen löysin David Frenkielin ja Louise Vindahlin vasta suomennetusta kirjasta Green Kitchen Stories: herkullista ja terveellistä kasvisruokaa.

Kuva kirjasta.

400 g kukkakaalta
80 g jauhettua mantelia
1 rkl kuivattua oreganoa
3 munaa
1 tl suolaa
mustapipuria







Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko kukkakaali lohkoiksi ja murustele monitoimikoneessa riisimäiseksi seokseksi. Mittaa kulhoon 6 dl  kukkakaalimuruja, lisää matntelijauhe, suolaa, pippuria ja munat. Taputtele leivinpaperin päälle pyöreäksi pohjaksi, muotoile myös reunat. Kypsennä 25–30 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea. Lisää täytteet ja paista vielä kymmenen minuuttia.
Täytteeksi laitoin ohjetta hieman soveltaen kesäkurpitsaviipaleita, kirsikkatomaatteja, aurajuustoa, vuohenjuustoa ja punasipulia.

Pinaattikastike pizzan pohjalle
1 pss (180 g) pakastepinaattia
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
0,5 tl suolaa
mustapippuria

Sulata pinaatti ja lisää muut aineet.

Valmista! Oma versioni.



Edit 19.12.2017 lisätty tunniste kukkakaali.