Piti
minunkin kokeilla muodikasta kukkakaalipohjaa pizzan tekemiseen. Hyvää tuli,
vaikka maku ei tietenkään ole aivan sama kuin hiivataikinapohjalla. En ole
keliaakikko enkä kammoa hiilihydraatteja, joten tämä pohja tuskin tulee
tavalliseksi. Mutta ehdottomasti kannattaa tehdä silloin tällöin, ainakin
kukkakaalisesongin aikaan. Ohjeen löysin David
Frenkielin ja Louise Vindahlin vasta suomennetusta kirjasta Green Kitchen Stories: herkullista ja
terveellistä kasvisruokaa.
Kuva kirjasta. |
400 g
kukkakaalta
80 g jauhettua
mantelia
1 rkl kuivattua
oreganoa
3 munaa
1 tl suolaa
mustapipuria
Pane
uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko kukkakaali lohkoiksi ja murustele monitoimikoneessa
riisimäiseksi seokseksi. Mittaa kulhoon 6 dl
kukkakaalimuruja, lisää matntelijauhe, suolaa, pippuria ja munat.
Taputtele leivinpaperin päälle pyöreäksi pohjaksi, muotoile myös reunat.
Kypsennä 25–30 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea. Lisää täytteet ja
paista vielä kymmenen minuuttia.
Täytteeksi
laitoin ohjetta hieman soveltaen kesäkurpitsaviipaleita, kirsikkatomaatteja,
aurajuustoa, vuohenjuustoa ja punasipulia.
Pinaattikastike
pizzan pohjalle
1 pss (180 g)
pakastepinaattia
1 rkl
oliiviöljyä
2
valkosipulinkynttä murskattuna
0,5 tl suolaa
mustapippuria
Sulata
pinaatti ja lisää muut aineet.
Valmista! Oma versioni. |
Edit 19.12.2017 lisätty tunniste kukkakaali.