pari valkosipulinkynttä
punainen paprika
vihreä paprika
kesäkurpitsa
2 tlk tomaattimurskaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria tai hunajaa
2 tl jauhettua paprikaa
1 tl chilijauhetta tai sambal oelek
-tahnaa
1 rkl tai enemmän sitruunamehua
suolaa
pippuria
persiljaa
Kuori ja silppua sipuli, hauduta
öljyssä pehmeäksi. Lisää kuoritut ja viipaloidut tai pieneksi
silputut valkosipulinkynnet ja hetken kuluttua puhdistettu ja
pieneksi silputtu paprika sekä jauhettu paprika ja chili. Paistele
jälleen hetki. Jos käytät munakoisoa, lisää se paloiksi
pienittynä nyt*. Kuullottele taas hetki ja lisää sitten paloiteltu
kesäkurpitsa, pyörittele taas hetki. Lisää sitten tomaattimurska,
sokeri ja sitruunamehu. Kypsennä vähintään 20 minuuttia miedolla
lämmöllä. Mausta ja tarkista maku. Lisää päälle silputtua
(silo)persiljaa.
*Kaikkien taiteen sääntöjen mukaan
munakoisoa pitäisi ennen valmistamista ensin itkettää, eli suolata
ja valuttaa, mutta kuuleman mukaan nykyaikaiset jalostetut munakoisot
eivät kaipaa itkettämistä.