keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Coleslaw

Kesäisen grillattavan kaveriksi sopii mitä parhaiten kotimaisesta varhaiskaalista tehty coleslaw. Kastikkeeksi en laita monessa ohjeessa olevaa majoneesin ja kermaviilin sekoitusta, vaan korvaan sen parilla desillä turkkilaista tai kreikkalaista, noin kymmenprosenttista (rasvaa siis), jogurttia. Granny Smith -omenalajike on se oikea lajike tähän salaattiin antamaan sopivaa särmää makuun. Ainesosien suhdetta voi muuttaa makumieltymysten tai kaapista löytyvien ainesten mukaan.

1 kotimainen varhaiskaali, noin 700 g
pari talviporkkanaa tai 3–4 varhaisporkkanaa
pari kesäsipulia
1–2 omenaa
2 dl jogurttia
n. 1 rkl sitruunamehua
2 tl sinappia (Dijon tai väkevää tavallista)
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Silppua kaali, raasta porkkanat karkealla terällä, pilko omena kuutioiksi ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita salaatin ainekset kulhossa. Kastiketta varten mausta jogurtti sitruunamehulla, sinapilla, suolalla ja mustapippurilla. Makustele kastiketta ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Sekoita kastike salaattiin. Anna maustua jääkaapissa jokunen tunti.