Kesäisen
grillattavan kaveriksi sopii mitä parhaiten kotimaisesta varhaiskaalista tehty
coleslaw. Kastikkeeksi en laita monessa ohjeessa olevaa majoneesin ja
kermaviilin sekoitusta, vaan korvaan sen parilla desillä turkkilaista tai
kreikkalaista, noin kymmenprosenttista (rasvaa siis), jogurttia. Granny Smith -omenalajike
on se oikea lajike tähän salaattiin antamaan sopivaa särmää makuun. Ainesosien
suhdetta voi muuttaa makumieltymysten tai kaapista löytyvien ainesten mukaan.
1 kotimainen
varhaiskaali, noin 700 g
pari
talviporkkanaa tai 3–4 varhaisporkkanaa
pari kesäsipulia
1–2 omenaa
2 dl jogurttia
n. 1 rkl sitruunamehua
2 tl sinappia
(Dijon tai väkevää tavallista)
0,5 tl suolaa
mustapippuria
myllystä
Silppua
kaali, raasta porkkanat karkealla terällä, pilko omena kuutioiksi ja viipaloi
sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita salaatin ainekset kulhossa. Kastiketta varten
mausta jogurtti sitruunamehulla, sinapilla, suolalla ja mustapippurilla.
Makustele kastiketta ja lisää suolaa ja pippuria tarvittaessa. Sekoita kastike
salaattiin. Anna maustua jääkaapissa jokunen tunti.