perjantai 10. kesäkuuta 2016

Katkarapuriisi

Tein onnistuneen sovelluksen ruotsalaisen, Suomenkin televisiosta tutun Tina Nordströmin mausteisesta riisistä rapujen kera. Ohje on kirjasta Tina. (Otava 2004). Kaapissa ei ollutkaan pitkäjyväistä riisiä, joten käytin basmatiriisiä. Pohdin neljän viljan ateriajyvien käyttämistä riisin sijaan, mutta sen kokeilun jätin toiseen kertaan. Tuoreen pinaatin sijaan voi käyttää hyvin pakastettua lehtipinaattia, sulatettuna tietenkin.

     
                 Kahdelle:
                      1 punainen paprika
                      1 sipuli
                      2 rkl öljyä tai 1 rkl voita ja 1 rkl öljyä
                      1 tl jauhettua paprikaa
                      1 tl sambal oelek -chilitahnaa
                      0,5 tl juustokuminaa
                      100 g babypinaattia
                      1,5 dl riisiä
                      3 dl kasvislientä kuutiosta tai fondia
                      180 g pakastettuja katkarapuja, sulatettuna
                      1 rkl silputtua tuoretta korianteria
                      tarjoiluun kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia


Huuhtele paprika, poista siemenet ja vaaleat osat sisältä, pilko pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota paprika- ja sipulisilppua öljyssä paprikajauheen ja juustokuminan kanssa. Lisää riisit ja kuullota hetki, lisää myös chilitahna. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua, kunnes riisit ovat kypsiä. Lisää katkaravut ja korianterisilppu, sekoita ja kuumenna. Tarjoile kermaviilin kanssa. Kermaviilin voi maustaa esimerkiksi sinapilla ja sitruunapippurilla.