Tein onnistuneen sovelluksen ruotsalaisen, Suomenkin
televisiosta tutun Tina Nordströmin
mausteisesta riisistä rapujen kera. Ohje on kirjasta Tina. (Otava 2004). Kaapissa ei ollutkaan pitkäjyväistä riisiä,
joten käytin basmatiriisiä. Pohdin neljän viljan ateriajyvien käyttämistä
riisin sijaan, mutta sen kokeilun jätin toiseen kertaan. Tuoreen pinaatin
sijaan voi käyttää hyvin pakastettua lehtipinaattia, sulatettuna tietenkin.
1
punainen paprika
1
sipuli
2
rkl öljyä tai 1 rkl voita ja 1 rkl öljyä
1
tl jauhettua paprikaa
1
tl sambal oelek -chilitahnaa
0,5
tl juustokuminaa
100
g babypinaattia
1,5
dl riisiä
3
dl kasvislientä kuutiosta tai fondia
180
g pakastettuja katkarapuja, sulatettuna
1
rkl silputtua tuoretta korianteria
tarjoiluun
kermaviiliä tai turkkilaista jogurttia
Huuhtele paprika, poista siemenet ja vaaleat osat sisältä,
pilko pieniksi kuutioiksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota paprika- ja
sipulisilppua öljyssä paprikajauheen ja juustokuminan kanssa. Lisää riisit ja
kuullota hetki, lisää myös chilitahna. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua, kunnes
riisit ovat kypsiä. Lisää katkaravut ja korianterisilppu, sekoita ja kuumenna.
Tarjoile kermaviilin kanssa. Kermaviilin voi maustaa esimerkiksi sinapilla ja
sitruunapippurilla.