Maut
imeytyvät hyvin lämpimiin perunoihin, ja yön yli ässehdittyään maut vain paranevat.
Tein kevyen aterian peruna-tonnikalasalaatista, jota tukevoitin keittämällä
kaveriksi kananmunat. Seuraavana päivänä söimme pienet annokset salaattia
keiton alkuruuaksi. Perunana käytin fontana-lajiketta, joka osoittautui oikein
sopivaksi. Taidanpa jättää loput kilon pussista itämään ja istutan sitten kesäkuussa
perunamaalle.
Noin 500 g perunoita
pari vartta kevätsipulia
noin 1 rkl kapriksia
1 prk tonnikalapaloja öljyssä
noin 100 g pakasteherneitä sulatettuna
kastike:
2 rkl valkoviinietikkaa
n. 2 rkl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä
ripaus suolaa
noin 1 tl sinappia
vajaa 1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
pari vartta kevätsipulia
noin 1 rkl kapriksia
1 prk tonnikalapaloja öljyssä
noin 100 g pakasteherneitä sulatettuna
kastike:
2 rkl valkoviinietikkaa
n. 2 rkl mietoa oliiviöljyä tai rypsiöljyä
ripaus suolaa
noin 1 tl sinappia
vajaa 1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
Lisäksi oman maun mukaan:
keitettyjä kananmunia
vaaleaa leipää
keitettyjä kananmunia
vaaleaa leipää
Keitä
perunat kypsiksi. Anna hetki jäähtyä. Kuori ja paloittele astiaan. Tee kastike
sekoittamalla ainekset esim. kannellisessa purkissa ravistamalla. Kastiketta
kannattaa maistaa ja lisätä maun mukaan tai tarvittaessa esimerkiksi lisää
etikkaa. Kalasäilykkeestä tulee lisää öljyä. Kaada perunoiden joukkoon.
Kääntele. Lisää silputut sipulit, kaprikset ja tonnikala sekä sulatetut herneet.
Sekoita ja anna makustua hetki, tai vaikka seuraavaan päivään.