perjantai 3. tammikuuta 2025

Kikhernesosekeitto

lautasella vaaleanbeigeä keittoa, pinnalla muutama timjaminlehti.


Nopeasti valmistuva ja maukas kasviskeitto! Kypsät kikherneet kaupan säilykkeenä ovat käteviä käyttää monenlaisiin ruokiin.

4 annosta

  • 2 tlk kikherneitä (à noin 400 g) 
  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl vettä
  • 2 kana- tai kasvisliemikuutiota
  • 2 dl ruokakermaa
  • 100 g pakasteherneitä
  • (tuoretta timjamia)

Kuullota sipulit voissa ja öljyssä. Lisää vesi, ruokakeerma, lihaliemikuutiot ja huuhdellut kikherneet. Keitä kannenn alla noin viisi minuuttia. Soseuta. Lisää herneet ja keittele hetki. Lisää yrttisilppua, jos yrttejä sattuu olemaan.

Tarjoa esimerkiksi rapeakuorisen vaalean leivän kanssa, ruisleipäkin sopii ihan hyvin.